Meteen naar de content

GRATIS Koffiebeker bij aankoop van € 79 (op=op)

  5 Nuttige tips voor een duurzamer leven

  5 Nuttige tips voor een duurzamer leven

  Gebruik vaker een duurzaam vervoersmiddel

  De CO2 uitstoot van onze dagelijkse vervoermiddelen is enorm. Jij kan hier een bewuste keuze in maken en op die manier een steentje bijdragen een de reductie van de uitstoot. Maak bijvoorbeeld vaker gebruik van de fiets of ga te voet! Natuurlijk snappen we dat je niet altijd jouw auto links kan laten liggen, dat geeft ook niks. Waar het ons om gaat is een stukje bewustwording. De bewustwording is een belangrijk onderdeel van de weg naar een duurzamere en transparantere wereld. Ga je toch met de auto of stap je in het vliegtuig? Wat je kan doen is jouw CO2 uitstoot compenseren. Vaak kan je jouw uitstoot bij de aanschaf van een vliegticket compenseren. Vertrouw je de grote luchtvaartmaatschappijen niet en kom je liever zelf in actie? Dat kan natuurlijk ook. Zoek gerust eens op wat jij kan doen voor de compensatie van CO2 uitstoot. Of klik hier om de site van regreener te bezoeken, bij hen kan jij bomen planten en jouw impact vergroten.

  Eet minder vlees

  Vaak zijn we er ons niet van bewust dat voedsel een enorme impact heeft op ons duurzaam leven. Dit zit heb vooral in de hulpbronnen die nodig zijn voor het produceren van voedsel. Denk aan land en water. Om het makkelijk te houden zoomen we nu alleen even in op het water. Wist je dat er voor het produceren van 1 hamburger van 110 gram 2500 liter water nodig is? Ja het is geen typ fout, 2500 liter! Voor het produceren van een vegetarische hamburger is slechts 6,8% van deze hoeveelheid water nodig. Minder vlees of geen vlees eten helpt draagt echt bij aan een duurzamere wereld. En nu hebben we het alleen nodig over het water. Er zijn nog vele andere voordelen zoals dierenwelzijn, CO2 uitstoot, vervuiling en risico op virussen. We vragen je zeker niet op per direct vegetarisch te worden. Ook in deze kwestie gaat het om een stukje bewustwording. Ben bewust van wat je eet en doe daar mee wat je wil.

  Kies een herbruikbare drinkfles

  Eenmalige plastic waterflessen zijn een ramp voor ons milieu en hebben een groot aandeel in het plastic wat in de oceaan drijft. Het kiezen voor een herbruikbare drinkfles i.p.v. eenmalige plastic flesjes is 1 van de beste dingen die jij kunt doen om duurzamer te leven. Met deze duurzame keuze zorg jij er voor dat je tientallen / honderden plastic flesjes per jaar bespaard. Dit scheelt een hoop CO uitstoot en zorgt voor minder afval. Naast deze duurzame voordelen is een RVS drinkfles ook nog beter voor jouw gezondheid. Een win-win-win situatie als je het ons vraagt!

  Duurzame Meubels

  Een andere goede manier om jouw impact op het milieu te verminderen is het kiezen door duurzame meubels. Kijk eens voor 2e hands meubels i.p.v. alles nieuw aan te schaffen. Vaak zijn 2e hands meubels nog in perfecte staat. Dit bespaart naast de impact op het milieu ook geld want 2e hands meubels zijn goedkoper dan nieuwe. Goede sites om mooie kansjes te spotten zijn: https://furn.nl/second https://www.whoppah.com/nl/meubels https://www.reliving.nl/ https://www.marktplaats.nl/ Toch liever nieuwe meubels? Bij Furn bieden ze deze ook aan en planten ze voor elke meubel een boom.

  Douche minder lang en/of minder warm

  De gemiddelde Nederlander doucht zon 10 a 15 minuten. In deze tijd gaat er wel zon 120 liter water door het doucheputje. Uit onderzoek is gebleken dat we eigenlijk maar 5 minuten nodig hebben voor het wassen van ons haar en lichaam. Probeer eens een timer te zitten en vind jou ideale douche tijd! Elke minuut is een mooie besparing 😊. Er is ook een ander alternatief en dat is een duurzame douchekop. Deze douchekop bespaart ongeveer 25 liter water per 7 minuten. Tel dat maar op naar jaarbasis en je komt op een aanzienlijke hoeveelheid. De meeste uitstoot bij het douchen komt door het verwarmen van het water. Nu gaan we je niet vragen om nooit meer warm te douchen, want ook wij weten hoe lekker dat is. Denk er alleen eens bewust over na, kan de temperatuur echt niet iets lager? Doe er mee wat je wil en blijft genieten van jouw douchesessies, dat is ook belangrijk.