Gå vidare till innehåll

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  Waar haal je de lekkerste koffie to go in Amsterdam?

  Waar haal je de lekkerste koffie to go in Amsterdam?

  In geen enkele stad in Nederland zijn er zoveel koffiebars als in Amsterdam. Als er dus één stad is waar je goed kunt koffiedrinken, dan is het Amsterdam wel! Van Noord tot de Pijp, overal vind je wel een superleuk koffietentje met de lekkerste koffie to go. Hoogste tijd dus om de koffiebarretjes waar je de lekkerste koffie to go in Amsterdam haalt eens voor je op een rijtje te zetten.

  1.    Trakteren

  Laten we meteen maar beginnen met een tip van de locals.  Zij komen hier namelijk iedere dag om te genieten van zogenaamde specialty coffee’s. We hebben het dan over koffiebar Trakteren, gelegen aan de jan Pieter Heijestraat 119A in Oud-West vlakbij het Vondelpark. Het piepkleine koffiebarretje, (zo klein dat je er voorbij bent voor je het in de gaten hebt) wordt gerund door de twee eigenaren die een absolute passie voor koffie hebben. De koffie die de twee mannen zetten wordt gebrand door Spot On Coffee Roasters, een micro koffiebranderij in Amsterdam. Doordat de heren nauw betrokken zijn bij het brandproces, weten zij de juiste smaken in hun koffie te creëren. Dus pak gauw je herbruikbare koffiebeker en op naar Oud West!

   

  2.    Coffee & Such

  Coffee & Such is een koffiebarretje die ‘per ongeluk’ in de koffie scene terecht is gekomen. Eigenlijk was het de bedoeling om hier een pannenkoekrestaurant van te maken maar de koffiebar viel meer in de smaak. De koffie is goed, de buurt is gezellig en de mensen zijn vriendelijk. Eigenlijk alle ingrediënten voor een heerlijke koffie to go! Je vindt deze koffiebar op loopafstand van de Westergasfabriek, namelijk aan de Haarlemmerdijk 182 in de Haarlemmerbuurt.

   

  3.    De koffiesalon

  De koffiesalon heeft 4 filialen in de stad, waarvan 2 in het centrum. Neem van ons aan dat dit een absolute topper is om een koffie to go op te pikken. Want goed, dat is een understatement voor de koffie die hier geschonken wordt. Niet voor niets heeft de koffiesalon aan de Utrechtsestraat een paar jaar geleden de prijs voor de beste koffie van Nederland gewonnen. Neem je je eigen herbruikbare koffiebeker mee, dan krijg je €0.10 korting op je bestelling. Deze koffietent is al helemaal klaar voor de nieuwe wetgeving die dit jaar ingaat.

   

  4.    Koffie op de wallen

  Midden op de wallen vind je koffietentje Quartier Putain – letterlijk vertaald: hoerenwijk- toepasselijker krijg je ze niet…… De lekkerste koffie to go, gemaakt van bonen van over de hele wereld,  haal je hier. Neem er een overheerlijk stukje homemade taart bij en zoek een bankje aan de gracht om hier eens heerlijk van te genieten. Neem van ons aan dat je naast genieten ook je ogen uit zult kijken.

   

  5.     Koffiespot

  Ook deze koffiezaak moet je zeker een keer proberen. Koffiespot is een klein zaakje midden in de Jordaan op de Elandsgracht nummer 53. De koffie is altijd even lekker, de Jordaanse sfeer altijd gemoedelijk en gezellig en daarnaast hebben ze ook nog eens super lekkere taartjes en gezonde sapjes. Er staat altijd een lange rij maar dat is logisch. Haal lekker een koffietje, stukje cake en ga op een bankje zitten op het pleintje voor de deur. Het is misschien geen terras, maar je hebt hier wel een beetje dezelfde beleving én je kunt heerlijk ongegeneerd mensen kijken. Zeg nou zelf, dat klinkt toch geweldig?!

   

  6.    LOT61

  In de Kinkerstraat op nummer 112 vind je LOT61. Een waar paradijs voor koffieliefhebbers. Elke dag weer wordt de koffie vers bereid door de eigen roaster. Met als resultaat een heerlijk en vers kopje koffie. De stek fungeert als café, winkel en branderij in één. Met andere woorden, als jij net zo’n koffieliefhebber bent als wij begin je met een heerlijk bakkie bij LOT61 op het terras in het zonnetje, neem je daarna een coffee to go mee voor onderweg en schaf je meteen wat verrukkelijke koffiebonen aan voor thuis!

   

  7.    Rum Baba

  Ben jij dol op zowel koffie als vintage spulletjes? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Rum Baba op de Elandsgracht 134 of Pretoriusstraat 15. Rum Baba is afgeleid van Baba au Rhum – oftewel populaire Franse cakejes doordrenkt met rum die natuurlijk ook hier verkrijgbaar zijn. Loop het water je al in de mond? In deze gezellige koffietentjes die vol staan met leuke vintage spulletjes, planten en voorzien zijn van een prachtige knalblauwe vloer, ben je verder ook aan het goede adres voor overheerlijke koffies van zelf gebrande bonen, verslavende red velvet cake, cinnamon buns en verse thee. 

   

  8.    The Coffee virus

  Wie heeft er niet last van tegenwoordig…. Dit is echter de naam van onze volgende tip voor de lekkerste koffie to go in Amsterdam. Het is een koffiespot in het midden van een lab, waar creatieve geesten, freelancers en zakenmensen afspreken om te praten over eventuele samenwerkingen. Val jij niet onder een van de genoemde categorieën? Geen zorgen, iedereen is voor koffie én lunch van harte welkom in Noord! Ze zijn hier gespecialiseerd in historische, exotische en hippe filterkoffies en maken met liefde jouw koffie met de V60-1, Aeropress, Chemex en Syphon.

   

  9.    Koffie ende Koeck

  Speciaal voor alle veganisten, vegetariërs en lactosevrije-fans. Aan de Haarlemmerweg 175 is nog niet zo heel lang geleden deze fantastische koffiebar geopend waar het 100% plantaardige menu ook in het teken staat van patisserie. Denk aan heerlijke koffie van Bocca die met soja-, amandel-, hazelnoot-, of speltmelk wordt bereid, met daarbij scuffins (inderdaad, een mix tussen een muffin en scone), cinnamon rolls, petitfours en wisselende taarten zoals vegan pecan pie. En als bonuspunten: het interieur van Koffie ende Koeck is gerecycled en er is zelfs gebruik gemaakt van ecologische krijtverf.  

   

  10.  White Label Noord

  Noord is hot en zo ook de koffie in deze fantastische koffiebar. White Label Noord ligt in de Tutti Frutti wijk van Amsterdam Noord. Je vertrekt met het veerpontje naar de overkant, fietst langs NDSM-terrein en komt in een nieuw deel van Amsterdam. Daarnaast delen ze dit pandje samen met restaurant Spaanders. Met andere woorden, je kunt in deze koffiebar van je koffie to go ook een koffie to stay maken.