Gå vidare till innehåll

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  Steun Plastic Soup Foundation

  Steun Plastic Soup Foundation

  In deze blog nemen we je mee met de missie van Plastic Soup Foundation en vertellen we je waarom wij er voor gekozen hebben om met deze organisatie samen te werken. Voor elke verkochte fles doneren wij 1 euro aan Plastic Soup Foundation en dit doen wij 2x per jaar. Sinds onze start in 2020 hebben we al ruim 2000 euro gedoneerd aan Platic Soup Foundation. Dit allemaal dankzij onze klanten, we zijn jullie dankbaar!

  platic-afval

   

  Tegen wegwerpplastic

  De missie van PSF is helder en dat is dat de plastic soep zo snel mogelijk moet stoppen. Dit is noodzakelijk om er voor te zorgen dat de aarde leefbaar blijft voor volgende generaties. Bij onze zoektocht naar het juiste doel sprak PSF ons het meeste aan. Met onze missie hebben wij veel raakvlakken met de missie van PSF. Dit is voor ons de reden om de samenwerking aan te gaan! De afvalberg van wegwerpplastic is enorm en dagelijks worden er vrachtwagens vol met afval de zee in gedumpt. We beseffen ons dus ook dat er nog een lange weg te gaan is. Daarnaast hebben we er vertrouwen in dat we dit probleem samen met de mensheid aan kunnen.

   

  Plastic is slecht voor je gezondheid

   Naast de schade voor onze natuur en dieren heeft plastic ook een zeer nadelig effect voor ons lichaam. Naarmate plastic breekt (let op plastic breekt nooit af!) ontstaan er kleine deeltjes plastic. Deze deeltjes noemen we micro of nano plastics. Ze zijn lastig te zien met het blote oog maar wel schadelijk voor ons lichaam.

   

  Hoe komen er micro plastics in ons lichaam?

   Onze oceaan zwerft vol met micro en nano plastics. Deze kleine stukje plastic wordt gegeten door vissen en uiteindelijk eten wij de vis. Hierdoor krijgen we deze kleine stukjes plastic in ons lichaam. Steeds meer studies tonen aan dat dit op de lange termijn serieuze gezondheid problemen kan opleveren. Tijd voor actie dus!

   

  Wat kan je zelf doen?

   Wil je minder plastic gebruiken? Goed bezig! Vaak weet je alleen niet waar je moet beginnen. Plastic Soup Foundation heeft hiervoor een super handige app ontwikkeld. De app heet My Little Platstic Footprint en helpt jou met de juiste keuzes te maken. Lees meer en download de app door hier te klikken. 

  plastic-footprint