Gå vidare till innehåll

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  De beste plekken voor koffie to go in Rotterdam

  De beste plekken voor koffie to go in Rotterdam

  Als je, net als de meeste mensen, niet zonder koffie kan dan is de kans groot dat je ’s ochtends op zijn minst één kop achter je kiezen hebt als je de deur uit gaat. Maar vaak is dat bij lange na niet genoeg. Gelukkig zijn er in Rotterdam, op weg naar kantoor, genoeg koffietentjes waar je “koffie to go” kan halen. Maar dat maakt het kiezen juist zo lastig! Want wat zijn nou de beste plekken voor een heerlijke koffie to go in Rotterdam? Wij gaan het je vertellen! Dus pak je herbruikbare koffiebeker en hop de stad in!

  1.    NOC NOC

  Heerlijke koffie, een supertoffe sfeer en een prettige, stoere ambiance. Dat is wat je bij NOC NOC vindt. NOC NOC – wat staat voor ‘No Ordinairy Coffee’ ‘Not Only Coffee’. Je vindt deze plek voor koffie to go aan de Botersloot 28A, net achter de Blaak in het Maagd van Holland Kwartier. Ze serveren niet alleen een heerlijk koffie to go in verschillende varianten maar ook ter plaatse genieten van een bakkie behoort tot de mogelijkheden. Binnen is het namelijk goed toeven. Er valt veel licht door de grote ramen. En je kan er ideaal werken aan de grote tafels. Met voldoende stopcontacten en goede wifi kan het nog weleens gebeuren dat je hier langer blijft hangen dan vooraf gepland en dat je koffie to go een koffie to stay wordt.

  2.    Coppi

  Aan de Bergweg in Rotterdam Noord, In de Hofbogen op de hoek van het Eudokiaplein, zit Coppi: een unieke koffiezaak. Wat maakt Coppi dan zo uniek horen we je denken? Nou, dat zullen we je vertellen. Behalve dat je er heerlijke koffie to-go kunt halen, kan je er ook terecht als je een fiets wilt kopen of wilt laten maken……… Dat was waarschijnlijk het laatste antwoord wat je verwacht had. Coppi is ontstaan uit een passie voor wielrennen en horeca. De twee gaan naadloos in elkaar over bij deze koffiezaak, zoals ook de naam (die verwijst naar de wielrenner Fausto Coppi) suggereert. Terwijl in de workshop bezig fietsen uit de buurt gerepareerd worden, zit je drie meter verder van jouw koffie met taart te genieten. Je kunt hier ook terecht voor exclusieve (fiets)producten.

  3.    Man met Bril

  Echte lekkere Rotterdamse koffie vind je bij Man met Bril in de Agniesebuurt aan de Vijverhofstraat 70. Hier haal je niet alleen de lekkerste koffie’s to go, je kunt er ook de koffiebonen zelf kopen aangezien ze de bonen ook zelf branden.  Alles draait hier namelijk om koffie. Als je hier bent, is een filter flight koffie echt een aanrader. Je krijgt drie verschillende filterkoffies uit andere landen en uitleg over de verschillen tussen deze koffies. Het is een leuke manier om je kennis over koffie te verbeteren en je smaak te vergroten.

  4.    Hopper

  Op zoek naar een plekje voor een lekkere soy-latte, flat white of cappuccino? Midden in het centrum, aan de Schiedamse vest 146,  vind je Hopper. Neem je herbruikbare koffiebeker mee en haal de meest verrukkelijke koffiecreaties die je maar kunt bedenken. Wil je toch liever even wat langer hier vertoeven? Ook dan is natuurlijk geen probleem. Binnen is er voldoende plek en buiten is er een terras aanwezig. Er zijn ook diverse koeken en brownies aanwezig.

  5.    Urban Espresso Bar (UEB)

  De Urban Espresso Bar is een leuke (werk)plek om zowel koffie te gaan halen als te gaan drinken. Zeker als de zon schijnt is het aangenaam zitten, buiten op het terras. ‘s Ochtends is het hier vaak druk met ZZP’ers die een bakkie komen halen. Je kunt een lekkere bak koffie bestellen van versgemalen Rotterdamse bonen. Er bestaat namelijk échte Rotterdam koffie, namelijk Giraffe en deze wordt hier geschonken. De koffie smaakt verrukkelijk en is gemaakt van de mooiste koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika, Afrika en Indonesië. Je vindt de Urban Espresso Bar aan de Nieuwe binnenweg 263.

  6.    Harvest Coffee Brewers

  Harvest Coffee Brewers is één van de beste koffie plekken in Rotterdam. De eigenaren van Harvest Coffee Brewers werkten voorheen in Melbourne, waar koffie maken als een ware kunst wordt beschouwd. Met deze ervaring en kunde, keerden zij terug naar Rotterdam om een koffiebar op te zetten zoals ze die kennen in Melbourne: met heerlijk eten en het perfecte kopje koffie.  Gelegen in de Oude Haven in Rotterdam kijk je uit over de oude schepen onder het genot van een lekkere kop koffie. Bereid met liefde door een goede barista. Drink hier een heerlijke espresso van Colombiaanse origine.  Harvest Coffee serveert 4 verschillende koffies per dag. 2 filterkoffie en 2 espresso koffie. Bestel je een Batch Brew? Dan heb je een gratis refill! De koffie is hier echt heerlijk: ben je op zoek naar een koffie plek in Rotterdam centrum? Dan is Harvest Coffee Brewers in de Oude Haven dé plek om naartoe te gaan!

  7.    Lebkov & Sons

  De beste plek voor koffie to go zit natuurlijk op Rotterdam Centraal. Bij Lebkov & Sons haal jij een verrukkelijk bakkie om rustig mee wakker te worden in de trein op weg naar je werk. Maar niet alleen voor koffie to go ga e naar deze toffe koffietent. Lebkov & Sons is namelijk ook een gezellige (werk)plek. Je kunt hier in alle rust een heerlijke bak koffie drinken. Deze plek is geschikt om zowel binnen als buiten te zitten. Binnen is er ook een bovenverdieping. Vaak zitten hier mensen te werken met een koptelefoon op en een lekkere bak koffie naast de laptop. De koffie is hier erg goed! Lebkov & Sons is een must-go als je zin hebt in koffie op Rotterdam Centraal.

  8.    Nine bar

  In een van de leukste gedeeltes van Rotterdam, genaamd het MaHo kwartier, vind je het koffiezaakje Nine Bar. Ben je lekker aan het struinen en snuffelen in de leuke boetiekjes en café’s die je hier vindt dan lust je op een gegeven moment vast wel een heerlijk bakkie koffie. In de Nine bar drink je  heerlijke cappuccino’s, ijskoffie’s, americano’s en latte’s. Daarnaast serveren ze ook thee, smoothies en andere warme en koude dranken. Ga lekker buiten zitten en geniet van je drankje! Je vindt de Nine bar aan de Botersloot 44A.

  9.    Heilige boontjes

  Heilige boontjes is een koffietentje aan het Eendrachtsplein in Rotterdam. Dit is een koffiebar met een verhaal. Deze toko is namelijk ontstaan vanuit een re-integratieproject. In het centrum van de stad staat dit pand prominent naast je, als je de Metro uitloopt. De kleine terrastafeltjes en stoeltjes die buiten staan geven je een bijna Frans gevoel. Niet alleen in de lente of de zomer. Nee, deze tafeltjes staan er altijd en nodigen uit, zo blijkt. Geregeld genieten hier, ook in de winter, in alle rust mensen van hun eerste bakkie van de dag.

  In het horeca gedeelte valt vooral de industriële look op en zie je mensen werken achter hun laptop, praten ze bij, of hebben ze een overleg of bijeenkomst gepland. Iedere keer weer zul je hier met een warme groet ontvangen worden. Een groet en aandacht waar menig winkel of horeca medewerker nog wat van zou kunnen leren. In de meeste gevallen kom je niet verder dan het horecagedeelte, maar als je ooit een rondleiding van Rodney – mede-initiator en directeur van de stichting – kunt krijgen: doen! Dit is namelijk een absolute aanrader!

  De politie had hier ooit een vestiging en veel daarvan is op de bovenverdiepingen in tact gelaten. Verspreid in het pand hangen foto’s van de jongeren die deelnemen of namen aan het project, en hun bijzondere verhalen zullen je raken. Als je dan boven in het pand bij de branderij komt en het cellenblok en de zeer kleine luchtplaats ziet, dan voel en zie je de kracht van dit project in dit pand.

  Wil je de Heilige boontjes steunen? Dit doe je door naast het heerlijke bakkie troost to go en je ontbijt of lunch, ook de Heilige bonen thuis of op kantoor te gebruiken, om zo deze Rotterdamse koffie op de kaart te zetten en bij te dragen aan nieuwe kansen voor deze jongeren en een nog mooier Rotterdam. Alleen al vanwege dit geweldige initiatief zou je hier dagelijks je koffie to go in Rotterdam halen, toch?!

  10. Altijd in de buurt

  Zoals we in dit blog al eerder aangaven heeft Rotterdam een eigen koffiemerk genaamd Giraffe. Vanzelfsprekend mag een ander koffietentje, die het Rotterdamse koffiemerk schenkt niet ontbreken. Menig rotterdammer die dit merk in zijn hart heeft gesloten zal je naar “Altijd in de buurt” sturen.

  Het is een open, lichte en hippe zaak waar groene planten een moderne sfeer neer zetten. Het groen van de planten, de zithoekjes en de grote houten “boom” zorgen voor de hippe, ontspannen sfeer. Boven staan twee huisjes waar je bij behoefte aan meer privacy kunt gaan zitten. Er is keuze genoeg: je kan schommelen, werken aan een lange tafel… of gewoon lekker op het terras in het zonnetje gaan zitten. Je vindt Altijd in de buurt aan Weena 709.

  Benieuwd naar meer informatie over koffie? Check de koffiekompas! Klik hier