Gå vidare till innehåll

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  5 makkelijke tips om minder plastic te gebruiken

  5 makkelijke tips om minder plastic te gebruiken

  1. Neem je eigen tas me

  Tassen gemaakt van plastic eindigen helaas vaak in de oceaan en daarnaast is tegen de hoeveelheid tasjes in omloop niet tegenop te recyclen. Plastic tasjes zijn dodelijk voor vele zeedieren en helaas sterven er jaarlijks ontelbaar veel dieren. Neem dus je eigen tas mee! Dan hoef je niet een nieuw plastic tasje te kopen, dat scheelt ook nog eens in jouw portemonnee. Toch zelf geen tas meegenomen? Check dan of je kan kiezen voor een papieren tas. Papieren tassen zijn namelijk veel makkelijker afbreekbaar en te recyclen.

  2. Een herbruikbare drinkfles is je beste vriend

  Ben je onderweg of op vakantie? Vaak zijn we snel geneigd om plastic flesjes water te kopen. Aan de ene kant is dit positief, omdat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Zeker met warm weer. Echter heeft het kopen van eenmalige plastic drinkflesjes een keerzijde. Een plastic flesje wordt gemiddeld 10 minuten gebruikt en daarna weggegooid. Helaas belandt een plastic flesje vaak in de natuur of oceaan. De oplossing is om een herbruikbare drinkfles mee te nemen tijdens jouw reis. Kies voor een fles met voor jou voldoende capaciteit en her vul deze, zo blijf je altijd goed gehydrateerd.

  3. Skip plastic rietjes

  Skip ze! En ik hoor je denken “maar ik gooi ze altijd netjes weg”. Dat doe je goed, echter is het feit dat plastic rietjes vaak toch in de zee terecht komen. Dit is een groot probleem, rietjes zijn erg schadelijk voor veel zeedieren. Ze belanden soms in neusgaten van schildpadden, wat zorgt voor pijn en ellende. Daarnaast is het een bizar gegeven dat een plastic rietje gemiddeld 5 seconde wordt gebruikt en daarna zo`n 200 jaar blijft bestaan! Kies daarom voor een duurzaam alternatief. Denk hierbij aan RVS rietjes, bamboe rietjes, houten rietjes of papieren rietjes.

  4. Tandpasta alternatieven en een bamboe tandenborstel

  Hier hebben we nog zo’n verbruiks product dat zorgt voor een hoop vervuiling. Tandpastatubes en tandenborstels belanden massaal op de vuilnisbelten, de aantallen lopen in de miljarden. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede innovaties op het gebied van het nieuwe tanden poetsen. In de plaats van plastic tandpasta tubes zijn er tabs te verkrijgen verpakt in een herbruikbare glazen fles. Hiervoor kan je terecht bij Smyle, Happysoaps of Happy tabs. Naast de tandpastatubes kan je ook nog besparen door gebruik te maken van een bamboe tandenborstel, skip dat plastic lekker!

  5. Toffe actie: Spaar doppen voor blindengeleidehonden

  Gooi de dopjes van frisdrank of melkpakken niet weg, maar lever ze in bij 1 van de depots! Je steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. De huidige stand van 2022 staat op € 5223! Meer informatie over deze leuke actie kan je vinden op de volgende pagina: www.geleidehond.nl.