Ohita ja siirry sisältöön

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  4 tips voor een duurzamer bedrijf

  4 tips voor een duurzamer bedrijf

   

  4 tips voor een duurzamer bedrijf

   

  In deze blog geven we je een aantal handige tips voor een duurzaam bedrijf. Of het nu gaat om een groot of klein bedrijf, alle tips kan jij binnen jouw organisatie toepassen. Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, met deze tips draag jij ook jouw steentje bij!

  1. Ga duurzaam om met apparatuur

  Elektrische apparaten kunnen voor jouw bedrijf de grootste stroomverbruikers zijn. Om dit verbruik te verminderen zijn er verschillende opties. Je kan kiezen voor energie besparende apparaten of je gebruikt de apparatuur minder. Hieronder nemen we een aantal mogelijkheden met je door.

  • Vervang oude lampen voor nieuwe energie besparende lampen
  • Zorg dat je bewust omgaat met de verwarming en airco. Zorg in de winter voor een goede isolatie en zet in de zomer eens wat vaker een raam open.
  • Zet apparaten aan het einde van de dag echt uit. Vaak zien we dat mensen elektronica onbewust op stand-by zetten, om stroom te besparen is het beter alles uit te zetten. Extra tip: Gebruik een stekkerblok met schakelaar, zo kan je simpel de stroom uitschakelen.

  Energie-besparen

   

  1. Kies voor herbruikbare drinkwaren

  We zien dat er nog steeds veel gebruik wordt gemaakt van eenmalige koffie bekers of flesjes. Hierin valt veel te verbeteren, gebruikt jouw organisatie al herbruikbare drinkwaren? Denk hierbij aan ouderwetse koffie kopjes of een duurzame drinkfles. Naast dat een herbruikbare drinkfles zorgt voor verduurzaming is dit ook nog eens een stuk gebruiksvriendelijker dan bekertjes. In een bekertje water gaat vaak maar 150-200ml en in een drinkfles 500ml. Hierdoor drinken de medewerkers vaak automatisch meer water en dit draagt bij aan een goede gezondheid.

  1. Vaker thuiswerken

  Tijden de coronapandemie zijn we er achter gekomen dat thuis werken in veel gevallen goed te doen is. Voor verduurzaam is het belangrijk dat we dit er in houden. Mensen die thuis werken hoeven zich namelijk niet naar kantoor te verplaatsen. Dit bespaart uitstoot en nog belangrijker zorgt dit er voor dat het rustiger is op de weg. Wanneer het rustiger is op de weg zijn er dus ook minder file. Minder files zorgt voor een flinke daling van de CO2 uitstoot, dit komt omdat file rijden vervuilender is dan een normaal rijdende auto.

  1. Duurzame verpakkingsmaterialen

  Maakt jouw bedrijf gebruik van verpakkingsmaterialen? In dit onderwerp valt veel te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan karton, verpakkingstape of opvulmateriaal. Vaak kunnen er simpele aanpassingen gedaan worden met een grote impact! Een voorbeeld is het aanschaffen van 100% gerecyclede dozen met een FSC keurmerk. Bekijk ook eens de website van Fast Packaging. Zij bieden een gratis duurzaamheidsscan aan en kunnen jou vrijblijvend adviseren. Klik hier voor de website.