Ohita ja siirry sisältöön

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  Hoe vies is jouw drinkfles?

  Hoe vies is jouw drinkfles?

  Dat we van wegwerpplastic af moeten weten we inmiddels allemaal en de boodschap lijkt zich meer en meer te verspreiden. Door campagnes over de schadelijke effecten van plastic op het milieu en onze zeeën in het bijzonder, is het bewustzijn bij veel mensen gegroeid. Eén van de manieren om je steentje bij te dragen aan het verminderen van de plasticsoep is door gebruik te maken van herbruikbare drinkflessen. Zo komen er minder kleine plastic flesjes in zowel de vuilnisbak als het milieu terecht. Het is echter wel belangrijk dat je je herbruikbare drinkfles schoon houdt, iets wat door veel mensen, blijkt uit onderzoek, niet als prio gezien wordt. Heb jij enig idee hoe vies jouw herbruikbare drinkfles is?

  300 000 bacteriën per vierkante centimeter

  Veel mensen denken dat het allemaal niet zo’n vaart loopt met bacteriën op een herbruikbare drinkfles, maar niets is minder waar. Zweet of vieze handen kunnen bacteriën aantrekken en ook een toiletbezoek brengt veel bacteriën met zich mee. Deurklinken zijn vies, zeker op plaatsen waar veel mensen komen en voor je het weet pak je met diezelfde hand je herbruikbare drinkfles weer beet. Bijkomend feit is dat er zich in onze monden ook talloze bacteriën bevinden. Ben jij de enige die uit de herbruikbare drinkfles drinkt dan is het allemaal niet zo heel erg aangezien het je eigen bacteriën zijn. Laat je echter ook iemand anders uit de fles drinken, dan wordt het een heel ander verhaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat als je je fles een week niet schoongemaakt hebt, zich hier zo’n 300 000 bacteriën per vierkante centimeter op bevinden.

  Onderzoek naar de bacteriën op herbruikbare drinkflessen

  Uit verschillende onderzoeken blijkt dus dat een herbruikbare drinkfles een bron van bacteriën is. De meest voorkomende bacteriën waren de Staphylococcus aureus en de E. coli bacterie. De eerste variant is een bacterie die in de neuzen van zo’n 30 procent van de mensen voorkomt. Die laatste variant staat ook bekend als de poepbacterie. Hoe een darmbacterie, als je hier goed over nadenkt, in een drinkfles terecht komt……. Nou ja, dat kun je waarschijnlijk zelf wel bedenken, daar hoeven we verder niet over uit te wijden. Feit blijft dat dit bacteriën zijn, die niet in een herbruikbare drinkfles horen voor te komen en dat dit dus te wijten is aan een slechte hygiëne van de drinkfles.

  Je herbruikbare drinkfles schoonmaken en schoon houden

  Als je dit zo leest kan het best zijn dat de rillingen je over de rug lopen. Het klinkt niet alleen vies, eigenlijk is het dat ook gewoon. Je herbruikbare drinkfles schoonmaken moet dus tot de dagelijkse routine gaan behoren. Je wast immers je soepkom, bord of beker ook na gebruik af, toch? Zo moet het ook met je herbruikbare drinkfles zijn. Zeker voor de exemplaren die in de vaatwasser kunnen, is het een kleine moeite om schoon te houden. Je zet deze iedere avond met de rest van de vaat in de vaatwasser en laat deze heel eenvoudig meedraaien.

  Heb je echter een herbruikbare drinkfles die niet in de vaatwasser kan, maak deze dan iedere avond schoon met warm water en wat afwasmiddel. Laat de fles daarna aan de lucht drogen zonder dop erop om nare geurtjes te voorkomen. Vul daarnaast één keer per maand de fles voor de helft met schoonmaakazijn en de andere helft met warm sop. Laat het een nacht staan en spoel het vervolgens de volgende ochtend grondig schoon met water. Vergeet niet hetzelfde te doen met de dop, het belangrijkste stuk om te reinigen maar ook diegene die je het meest vergeet. Zo hou jij je herbruikbare drinkfles schoon en bovenal bacterievrij!

  Welke herbruikbare drinkflessen kun je het beste gebruiken?

  Misschien vraag je je na het lezen van dit blog af welke herbruikbare drinkfles je het beste kunt gebruiken. Eigenlijk kunnen we daar relatief kort en bondig over zijn. Een drinkfles gemaakt van RVS is veilig en hygiënisch om uit te drinken. RVS is niet schadelijk of giftig en het lekt geen chemicaliën, zelfs niet als de fles beschadigd raakt of als je de fles vult met hete vloeistoffen zoals thee en koffie. Daarnaast wil je ook voorkomen dat bacteriën zich gaan hechten en zo de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Bacteriën hechten zich sneller aan wat ruwere oppervlakten en kunststoffen. Kortom, de beste drinkflessen die je kunt gebruiken zijn roestvrij stalen exemplaren. RVS drinkflessen hebben namelijk een glad oppervlak wat voorkomt dat zich een biofilm kan vormen waar bacteriën zich in kunnen huisvesten. Daarnaast zijn RVS drinkflessen supermakkelijk en hygiënisch te reinigen. Zo blijf je goed gehydrateerd én gezond!