Skip til indhold

🏆 #1 Stainless Steel Water Bottle

  De voordelen van een herbruikbare drinkfles

  De voordelen van een herbruikbare drinkfles

  Waarom zou je kiezen voor een duurzame drinkfles in de plaats van eenmalige wegwerp flesjes?

  Hieronder zullen we je dit uitleggen en de voordelen op een rijtje zetten.

   

  Herbruikbare drinkfles

   

  Wanneer je kiest voor een duurzame waterfles zorgt dit er over het algemeen automatisch voor dat je minder plastic flesjes gebruikt. Een duurzame fles is hervulbaar en dit zorgt er voor dat je de fles heel vaak kan hergebruiken. Een drinkfles hergebruiken is veel beter voor het milieu dan elke keer een nieuw eenmalige plastic flesje kopen. Op deze manier kan je honderden plastic flesjes op een jaar besparen. Stel je voor dat je dit met een grote groep mensen doet, dat levert een flinke besparing op.

  herbruikbare-drinkflessen

   

  Beter voor jouw portemonnee

   

  Als je deze titel leest zou je misschien denken hoe dan? Een duurzame waterfles is toch een stuk duurder dan een plastic flesje? Zonder de besparing meegerekend klopt dit inderdaad, een plastic flesje is goedkoper. Echter moet je ook de besparing mee tellen! Stel je voor je koopt een herbruikbare fles en hierdoor bespaar je de aanschaf van 5 plastic flesjes water per maand. Per jaar zijn dat in totaal 60 plastic flesjes water. De gemiddelde prijs voor een flesje water ligt tegenwoordig al snel rond de 2 euro, 60x2 = 120 euro! Er van uitgaande dat jouw duurzame drinkfles 30 euro heeft gekost, bespaar jij met de aanschaf dus al snel 90 (120-30) per jaar! Kortom, goed voor jou en goed voor het milieu!

   

  BPA-vrij

   

  De producten voegen vaak een stof toe aan plastic drinkflesjes om op deze manier het plastic soepeler te maken. Deze stof noemen we Bisfenol A, ook wel BPA genoemd. Hoe vaker jij een plastic flesje het gebruikt hoe meer BPA er vrij kan komen. Plastic flesjes zijn dus echt geproduceerd op eenmalig gebruik. Het grote voordeel van een RVS drinkfles is dat deze 100% BPA vrij is. Hoe vaak je de fles ook hergebruikt, BPA is nooit aan de order. Wil je meer lezen over de stof BPA? Het voedingscentrum heeft hier een artikel overgeschreven, welke je kan lezen via deze link.

  bpa-vrij

   

  Plastic Soup Foundation

   

  Waarom zou je kiezen voor een VANN waterfles? Hierboven hebben we je al een aantal redenen gegeven waarom plastic flesjes verleden tijd zijn. Naast deze redenen steun je Plastic Soup Foundation met de aankoop van jouw VANN drinkfles. Per gekochte fles doneer jij automatisch 1 euro aan deze prachtige organisatie. Hier hoef jij verder niks voor te doen, wij maken de donatie automatisch 1x per half jaar naar hen over. Hoe weet je of wij echt 1 euro van jouw aankoop doneren? Wij zijn ECO angel van de Plastic Soup Foundation en staan ook zo vermeld of de officiële website. Dit betekent dat ze om het half jaar inzage krijgen in onze omzet en er is contractueel vast gelegd dat Plastic Soup Foundation 1 euro per verkochte fles ontvangt.