Meteen naar de content

🎅OP=OP: 2+1 GRATIS met code "XMAS2023"🎅

  De 5 mooiste wandelgebieden in de natuur (Nederland) + Routes

  De 5 mooiste wandelgebieden in de natuur (Nederland) + Routes

  1. De Loonse en Drunense Duinen (Loon op Zand, Noord-Brabant)

  Ga op avontuur en kom heerlijk tot rust in de Brabantse Sahara! Nationaal Park De Loonse en Drunesne Duinen wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd omdat er enorme stuifzandvlaktes te vinden zijn. Het gebied is maar liefst zevenduizend voetbalvelden groot en heeft een grote diversiteit. Denk hierbij aan zandvlaktes, bossen, water en prachtige heidevelden. Rondom de wandelroutes vind je gezellige horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje of drankje.

  TIP: In Augustus en September gaat de herder regelmatig op pad met zijn schapen. In deze maanden heb je kans dat je de kudde schapen tegen komt!

  Wandelroutes: KLIK HIER

   2. Nationaal Park Veluwezoom (Rheden, Gelderland)

  De Veluwe is een enorm natuurgebied in Gelderland, bijna iedereen kent het wel. In dit artikel zoomen we in op een specifiek gebied genaamd Nationaal Park Veluwezoom. Veluwezoom is een gebied van ruim vijfduizend hectare en kent verschillende landschappen. Er zijn ongerepte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen te vinden. Een kenmerk van dit gebied is dat er veel heuvels zijn en men zegt dat je in dit gebied het mooiste uitzicht van de Veluwe hebt. Een populair punt is de posbank, bij goed weer heb je hier uitzicht tot in Duitsland!

  TIP: Dieren spotten? Ga naar de Posbank en je hebt een prachtig uitzicht over het Herikhuizerveld waar vaak Schotse hooglanders, IJslandse pony’s, en Rhedense schapen te vinden zijn

  Wandelroutes: KLIK HIER

   3. Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Overveen, Noord-Holland)

  Ga er op uit in 1 van de grootste duingebieden van Nederland. Naast duinlandschap heeft Nationaal Park Zuid-kennemerland veel meer te bieden. Denk aan meren, bossen, open stukken en diverse uitzichtpunten. De kans is groot dat je vanaf 1 van de uitkijkpunten een damhert, konijn of schotse hooglander ziet. Een voordeel tegenover andere parken in Nederland is dat Zuid-Kennemerland aan de kust ligt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om leuke stranden te bezoeken en bij goed weer kan je ook nog een duik nemen.

  TIP: De wisent! De wisent is een dier dat in grote delen van Europa uitstierf, maar in Zuid-Kennemerland zijn ze nog steeds te bewonderen. Er is een speciaal Wisent uitkijkpunt, de naam van dit punt is Wisent uitkijkpunt Kraansvlak.

  Wandelroutes: KLIK HIER

   4. Nationaal Park De Biesbosch (Noord-Brabant)

  De Biesbosch is het zoetwater paradijs van Nederland. In een gebied van achtduizend hectare vormen kleine riviertjes een enorm doolhof wat zich vormt tot een bijzondere zoetwaterdelta. Er is volop leven in dit gebied! Bevers, zeearenden en honderden vogelsoorten voelen zich hier thuis. De wandelroutes in dit gebied zijn erg divers en je kan hier terecht voor een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. Ga je wandelen met jouw trouwe viervoeter (hond)? Dat kan, let wel even op want er zijn bepaalde stukken waar honden niet zijn toegestaan. Dit om de natuur te beschermen. Naast wandelen kan je in de Biesbosch ook erg leuk kanoën, fietsen of paardrijden. Kortom, genoeg te doen in De Biesbosch!

  TIP: Midden in de Biesbosch overnachten? Dat kan! Er is een Eco-lodge beschikbaar waar jij kunt genieten van natuur en rust. Klik hier  https://www.ecohuisje.nl/vakantiehuisje/ecolodge-in-de-biesbosch voor meer informatie.

  Wandelroutes: KLIK HIER

  5. Kaapse Bossen (Doorn, Utrecht)

  In de Utrechtse Heuvelrug bevinden zich de Kaapse bossen. De Kaapse bossen staan vaak hoog op het favorietenlijstje bij het grote publiek en dat is niet voor niks! Je vind hier een diversiteit aan natuur met mooie bospaden. De paden variëren van brede beukenlanen tot slingerende bospaadjes. Dit gebied is een echt bos gebied; Wanneer je aankomt zal je de geur van het bos ruiken en kan je genieten van de zonnestralen die door het bos schijnen. Naast dat het een geweldig bosgebied is ligt het dichtbij de randstad, voor vele makkelijk aan te rijden!

  TIP: Bovenop de uitkijktoren De Kaap wacht een prachtig uitzicht, vergeet dit niet!

  Wandelroutes: KLIK HIER

  :